Lleida 10/11/18

El passat dissabte 10 de Novembre es va realitzar la primera trobada de la Xarxa Aigua, Educació i Comunitat al Museu de l’Aigua de Lleida. Programa de la Jornada

La Jornada tenia l’objectiu d’afavorir l’intercanvi entre persones, entitats i institucions que compten amb recursos i programes educatius relacionats amb l’aigua.

 

 

Eduard Trepat, tècnic de la Fundació Món Rural va encetar la Jornada amb la seva ponència «Aigua, Territori i educació» on ens va donar una visió general sobre la demanda de l’aigua,  el regadiu com a transformador del territori, el desenvolupament rural i el canvi climàtic.

Us podeu descarregar la presentació en el següent enllaç.  Aigua, Territori i Educació

També es van presentar, de la mà d’Esther Fanlo,  els diferents programes educatius que porta a terme l’Ajuntament de Lleida des de la regidoria de Medi Ambient, com el programa Lleida en Viu,  La web del riu SegreAgenda 21, etc.

Per la seva part, Marc Sans, tècnic del Museu de l’Aigua, va presentar els programes educatius del Museu , dels quals se’n beneficien més de 5.000 escolars cada any.

Ramon Pollina, professor del departament de Ciències Experimentals de l’Institut Antoni Torroja de Cervera,  ens va explicar el projecte Water Watchers. Una activitat innovadora d’ Aprenentatge i Servei Comunitari. Podeu descarregar-vos la presentació en el següent enllaç. Presentació Water Watchers 

L’espai «L’ESTENEDOR» va consistir en un intercanvi d’experiències entre els assistents.  Representants de la Casa de l’Aigua de Barcelona, de l’SCEA i de la Central de Talarn ens van exposar els seus projectes educatius.

Una jornada molt enriquidora que va finalitzar amb una activitat lúdica on entre tots vam construir Laberints d’Aigua de la mà d’Arkilagua.